چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۰۰۶۹
تاریخ انتشار : ۱۰ : ۱۵ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۸
این خواننده در گفت و گویی اختصاصی با خبرنگار حوزه موسیقی پایگاه خبری دیباچه گفت: من هرگز در هیچ جشنواره‌ای شرکت نکرده‌ام، ولی این جشنواره‌ها را نفی نمی‌کنم؛ سالانه در تمام دنیا مراسم‌های مختلفی برپا می‌شود که بیشتر جنبه سرگرمی دارد تا مولد آثار هنری، امیدوارم موفق باشند. رفتن یا نرفتن به جشنواره یک موضوع سیاسی است و نه فرهنگی، شخصا دوست دارم بدانم نرفتن به این جشنواره چه تأثیری دارد!

خواننده ترانه ماندگار "تهران" که مدتی است حضور کمرنگی در عرصه موسیقی دارد، درخصوص دلیل این کمکار شدن خود اظهار داشت: پرکاری و کم کاری من باید در بستر فرهنگی دیده شود؛ زمانیکه نگاه کارشناسی قوی تری حاکم بود، امثال بنده پرکارتر بودیم و از زمانیکه عوامانگی حاکم شد و سلیقه مردم کوچه وبازار جهت تولیدات را تعیین کرد، ما ترجیحا کمتر تولید کردیم.
 
امیدوارم بتوانم نوعی از هنر را که نه نوحه و ناله می‌کند و نه عشوه و التماس، نمایندگی بکنم |رفتن یا نرفتن به جشنواره یک موضوع سیاسی است و نه فرهنگی!

وی افزود: من اگر با ۳۰ درصد داشته‌های فرهنگی، ادبی و هنری خودم کار کنم، مخاطب ۸۰ درصدی دارم و اگر با ۸۰ درصد داشته‌هایم کار کنم مخاطب ۳۰ درصدی دارم! جامعه ما در شکل کلی و حداکثری، از هنرمندان مطالعه، آگاهی و تسلط مطالبه نمی‌کند، بلکه از آن‌ها می‌خواهد که بلندگوی ذهنیات مغشوش جامعه باشند و طبیعتا تولیداتی که با این رویکرد صورت می‌گیرند به سرعت سر از زباله دان در می‌آورند، چون ریشه ندارند و اساسا دلیل عدم ماندگاری فعالیت‌های این چند ساله همین است.

این خواننده سبک پاپ در پاسخ به این پرسش که تولیدات حال حاضر موسیقی چه تفاوتی با تولیدات قدیمی‌تر دارند، بیان کرد: بی ریشگی در اکثر کار‌های امروز موج می‌زند، ولی بیان عریان این حقیقت، دلسرد کننده و جدایی افکن است، به همین دلیل من امیدوارم بتوانم با همین فعالیت محدود فعلی، نوعی از هنر را که نه نوحه و ناله می‌کند و نه عشوه و التماس، نمایندگی بکنم، تا انشاالله برای آن مخاطب محترمی که در اقلیت قرار دارد، شمع روشنی باشد.

وی در ادامه گفت: وقتی شما یک لطیفه و یا یک داستان می‌شنوید، نهایتا یکی دوبار دیگر حاضر به شنیدن و تکرار آن هستید، ولی دفعه چهارم حتی دیگر حاضر به شنیدن آن هم نیستید، این سرنوشت آهنگ‌های امروزی است که بیشتر شبیه انشای"تابستان خود را چگونه گذراندید" هستند. درحالیکه یک اثر موسیقایی یا ادبی درست، هرگز از جاذبه تهی نمی‌شود، این اثر دو نوع ویژگی دارد:ساختاری و محتوایی، بحث ساختار در این گفت و گو نمی‌گنجد، ولی در مورد محتوی می‌توان گفت:جهان بینی حاکم بر اثر، که هر چه محکم‌تر باشد اثر ماندگاری بیشتری دارد.

« کریمی» ضمن اشاره به این نکته که "اکثر عزیزانی که در وادی موسیقی تاریخ مصرف کوتاهی دارند، درواقع همان قصه گویی هستند که داستانشان را گفته و باید خداحافظی کنند، ولی جامعه، چون شاخصی برای تشخیص ندارد، در وهله اول آن‌ها را هنرمند خطاب می‌کند.

این هنرمند درخصوص جشنواره موسیقی فجر و انصراف برخی از هنرمندان از حضور در این فستیوال هنری گفت: من هرگز در هیچ جشنواره‌ای شرکت نکرده‌ام، ولی این جشنواره‌ها را نفی نمی‌کنم؛ سالانه در تمام دنیا مراسم‌های مختلفی برپا می‌شود که بیشتر جنبه سرگرمی دارد تا مولد آثار هنری، امیدوارم موفق باشند. رفتن یا نرفتن به جشنواره یک موضوع سیاسی است و نه فرهنگی، شخصا دوست دارم بدانم نرفتن به این جشنواره چه تأثیری دارد! هنرمند باید هنرمند باقی بماند وگرنه نام او سلبریتی است؛ یعنی پرنده دست آموز عوام الناس، که هیچ فایده‌ای ندارد.

وی در ادامه درخصوص این پرسش که عملکرد هنرمندان در بیان مطالبات اجتماعی باید به چه صورت باشد اظهار کرد:جامعه باید اعتلاف را بیاموزد، تا قوی و تصمیم ساز باشد، نه فقط حرف و بازی و نمایش، این موضوع شامل هنرمندان هم می‌شود.

وی در انتها با آرزوی تحقق بهترین‌ها برای مردم و مخاطبانش گفت: درصورت تغییر رویکرد تلویزیون و جدی شدن معیار‌های این سازمان، قطعا همکاری خود را با این رسانه از سر خواهم گرفت.

گفتگو از: اعظم صفایی
منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳